"Amikor kivágtad az utolsó fát
és megmérgezted az utlsó folyót,
rá fogsz jönni, hogy a pénz nem ehető."

2011/08/08

Banános testradír


Szépség ápolás környezetbarát módon
Én imádom a banánt, elég sokat szoktam vásárolni belőle. Tudom, hogy "valószínűleg" nem helyi termelőktől származik és nagyon sokat utazik mire ide ér, ennek ellenére rendszeresen fogyasztom, mert nagyon jót tesz a gyomromnak. Igazából nincs az a mennyiség banánból ami rám tudna romlani, de amikor a pici barna pöttyök már megjelennek rajta, már nem olyan nagy lelkesedéssel fogyasztom el őket. Ezért készítek inkább banános testradírt belőle.
 A fenn maradó hulladék teljesen öko. A banánhéj komposztálható, a cukor papírzacskóban kerül hozzám, már csak az illó olajat kell környezetbarát csomagolásban beszerezni és máris megspóroltunk egy újabb műanyag tubust így eleget téve a nulla hulladék életmódnak.


Hozzávalók:
  • 1 db érett banán
  • 3 kanál kristálycukor
  • vanília kivonat vagy egyéb kedvenc illóolaj ízlés szerint választható, nem kötelező
Elkészítés:
Nyomkodd össze először a banánt masszává. Tegyél félre egy keveset arc pakolásnak, a maradékot pedig keverd össze a többi összetevővel. Vigyázz ne keverd túl, mert akkor túlságosan vizes lesz és nem lesz alkalmas radírozásra.

Használata:
Zuhanyzás előtt száraz bőrbe óvatosan masszírozd be a keveréket. Az arcodra a tiszta banán pépet tedd, kerülve a szemkörnyéket. Majd mosd le zuhany alatt és élvezd a finom bársonyos bőrt! :)

No comments:

Post a Comment